söndag 11 maj 2008

Sämsta hopp strategin hittils

Helt otroligt att aftonbladet promotar en fond strategi som går ut på att hoppa runt mellan högrisk fonder flera gånger per vecka. Det är nog bland det sämsta jag läst.

1. Du vet inte vilken kurs du säljer till
2. köp/sälj avgifter
3. kan endast gå bra en längre tid om marknaderna verkligen stiger
4. Bygger enbart på tur. Enbart.

Långsiktighet är någonting som jag verkligen föredrar.

4 kommentarer:

MR Folksam sa...

Håller med dig till 100%! Långsiktighet är A-O då det gäller börs och fondsparande. Gyllene regel nr 1 = ska du ha pengarna inom 5 år stay out! Hoppjärkor som artikelkillen blir a l d r i g en vinnare i längden. Tur kan man ha ngt år. Typiskt kvällstidningarna att komma med värdelösa sparråd. Köp nu! Sälj nu! och allt som oftast är de helt fel ute tidsmässigt. Intressant blog du har! Lycka till!!!

MR Folksam sa...

Förtydligar mig själv!

Med "börs och fondsparande" i mitt förra inlägg menar jag naturligtvis aktiefonder. Självklart kan sparande i ränte och obligationsfonder passa utmärkt i ett sparande med kortare sparhorizont!

Anonym sa...

Detta är inte en strategi för fondsparande.

Det är en strategi för att vinna en tävling.

Inga avgifter för fondbyten. Inget att förlora (mer än anmälningsavgiften) om man satsar fel.

Ur den synvinkeln är det en bra strategi.

Anonym sa...

Tävling och tävling... Nog är hela syftet med tävlingen att öka folks medvetenhet om börsen och dess möjligheter. En slags PR, helt enkelt. Kvällstidningarna hakar såklart på. Jag klagar INTE på killens strategi för att vinna denna tävling. Det jag KLAGAR på är att hans strategi beskrivs som lite väl vägvinnande i artikeln. Tror att fler än en person kanske tar till sig hans råd och placerar
riktiga pengar utifrån hans strategi. Det är riktigt dumt långsiktigt. Jag anser iaf inte att artikeln tydliggör det riskabla i denna strategi. Snarare hyllas killen...
Jag är väldigt trött på skvallerkvällstidningarnas ekonomiska råd. De stämmer nästan aldrig, deras timing är i regel usel. Det var egentligen det jag opponerade mig emot... Jag tycker faktiskt att de har ett ANSVAR.
/Mr Folksam