lördag 15 december 2007

Inflation, here we come

Det har säkert inte undgått någon som är lite ekonomiintresserad att inflationen är på väg uppåt. Speciellt i USA så börjar de nu få ett rejält inflationstryck samtidigt som helikopter-Ben sänkte räntan här i dagarna.

Helikopter-Ben ja, han kallas det eftersom han antytt att han kommer göra allt för att hålla konsumtionen uppe, t.o.m. att släppa ner dollars från en helikopter om det behövs.

Nu ska det bli väldigt intressant att se vad som händer i framtiden. Kommer räntan att gå ner eller upp. Rent logiskt så borde den höjas för att motverka inflationen men trenden i USA nu är ju att sänka för att rädda alla överskuldsatta personer. Problemet är väl att inget av dessa alternativ är bra. Säker de räntan igen så kommer dollarn att kollapsa och höjer de räntan så kommer bank-sektorn att kollapsa. Just nu känns det som att alla försöker tassa runt problemet och hoppas att "det löser sig". Men jag är inte så säker jag.

Jag har faktiskt börjat fundera på om man ska lägga en del av sina investeringar i guld, fysikt guld. Det kan man enkelt köpa via www.tavex.se men än har jag inte tagit det beslutet. Tanken får gro ett tag till så får vi se sedan.

Inga kommentarer: