måndag 17 december 2007

Katastrofen närmar sig

Läste en artikel på DN http://www.dn.se/DNet/jsp/polopoly.jsp?d=147&a=725438 och såg inslaget på svt:s nyheter i morse om att torsken i kattegatt är i princip utfiskad. Ush vad hemst det är, inga torskyngen alls har man hittat och tydligen inga torskar alls över 2 år!
 
Det finns alltså endast två generationer torsk kvar. Och snart är väl de sista stackarna borta de med. Fiskarnas inställning verkar ju allmänt vara att det gäller att passa på medans det finns och regeringarna i området är alldeles för mjuka. Nej det som måste til är ekonomiska styrmedel, det är för billigt att äta fisk idag. jag föreslår en skatt på 50-100% på fisk som införs omedelbart. Det borde få ner konsumtionen till en rimligare nivå. Ev. kan man undanta vissa fiskbestånd från beskattningen men det är tveksamt det med. För även om de inte är hotade idag lär de bli det när man beskattar de andra bestånden.
 
Visst blir det ju lite dyrt till en början och vi lär se många protester men det får vi kanske ta om även våra barn ska kunna njuta av fisk på samma sätt som vi gör.

1 kommentar:

Anonym sa...

De som är ansvariga för utrotningen; fiskare och alla de sex myndighetspersoner som det i Sverige går per fiskare borde rimligen ställas inför rätta. Sedan upp mot en vägg så att de får gå samma öde till mötes som den art de så aktivt arbetat för att utrota.